Rat – dan 136: Moskva negira: "Budalaština"; Novi napad na Donjeck; Rusi: "Uništili smo oružje Zapada"

Specijalna vojna operacija u Ukrajini – dan 136.

Izvor: B92

Subota, 09.07.2022.

08:10

Rat – dan 136: Moskva negira:
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski istakao da je uveren da će Ukrajina ostati nezavisna i celovita sa svojom međunarodno priznatom teritorijom, nakon rata, koji, kako je rekao, želi da se okonča što pre.

Situacija na globalnom tržištu hrane biće izazovna zbog pogrešnih postupaka Zapada, upozorio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sednici vlade.

"Vojno smo jaki i spremni da se borimo i po cenu života", rekao je ukrajinski predsednik i dodao da ukrajinski vojnici-heroji brane svoju otadžbinu, ali i bezbednost Evrope.

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena obezbediće Ukrajini još četiri visokomobilna artiljerijska raketna sistema (HIMARS) u najnovijem paketu bezbednosne pomoći.

  • Sve vesti u vezi sa Ukrajinom čitajte u našem LIVE BLOGU ili na stranici ISTOČNI FRONT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: