Putinovo novo upozorenje: Zapad hoće rat s nama; "Neka probaju"

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da "Rusija još nije ništa ozbiljno započela u Ukrajini", prenela je novinska agencija RIA Novosti.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA/EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL /
EPA/EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL /

Putin: Znamo kad je počela kriza

"Svi treba da znaju da mi uglavnom još nismo ništa ozbiljno započeli", rekao je Putin na današnjem sastanku sa liderima stranačkih grupa u Državnoj dumi.

"U poslednje vreme na Zapadu se čuju izjave da Rusiju treba pobediti na bojnom polju u Donbasu – neka probaju", poručio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Danas čujemo da žele da nas pobede na bojnom polju. Šta reći, neka pokušaju. Već smo mnogo puta čuli da Zapad želi da ratuje sa nama do poslednjeg Ukrajinca“, rekao je ruski lider.

Kako je ocenio, to je tragedija za ukrajinski narod, "ali, izgleda, sve ide ka tome".

"Svi treba da znaju da mi još nismo ništa ozbiljno počinjali. Pritom, ne odbijamo ni mirovne pregovore. Ali oni, koji odbijaju, treba da znaju da što kako vreme bude odmicalo, biće im teže da s nama pregovaraju“, poručio je ruski lider.

On je istakao da je rat u Ukrajini pokrenuo kolektivni Zapad, koji je krivac za ono što se danas dešava.

"Kažu nam da smo mi počeli rat u Donbasu, u Ukrajini. Ne, pokrenuo je upravo kolektivni Zapad, organizujući i podržavajući neustavni oružani puč 2014. godine u Ukrajini, a zatim podstičući i opravdavajući genocid nad narodom u Donbasu. Taj isti kolektivni Zapad i jeste direktni podstrekač, krivac za ono što se danas dešava", konstatovao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu