"Odlazi sa punim džepovima ukrajinskih para" FOTO

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je da Boris Džonson napušta mesto britanskog premijera sa "mnogo novca zarađenog u Ukrajini".

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2022.

18:10

Tanjug/ Ukrainian Presidential Press Office via AP

"Premijer je uspeo da uzme maksimum od novca koji je poslat kao pomoć Ukrajini i više nema šta da ulovi na tom mestu. Obezbedio je penziju ne samo sebi, već i svojoj deci", napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.

Prema rečima čečenskog lidera, šema krađe novca britanskih poreskih obveznika prolazi kroz Ukrajinu – najpogodniji kanal za prevaru danas. "Britanska finansijska pomoć se šalje na račune Kijeva, gde deseti deo zaista odlazi na potrebe Oružanih snaga Ukrajine, a ostatak ukrajinske vlasti nenamenski koriste i uplaćuju na račune lažnih kompanija. I, naravno, inicijator ove pomoći dobija ogroman deo kolača. Nezvanično. A zvanično – Boris Džonson dolazi u Kijev da skrene pažnju, rukuje se sa Zelenskim i obećava da će ga ponovo podržati, odnosno da će zajedno prati novac", naglasio je šef Čečenije. Kako je Kadirov napisao, ukrajinske vlasti su napravile globalnu šemu bez presedana za unovčavanje i krađu sredstava. Premijer Velike Britanije Boris Džonson podneo je danas ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: