Ivan Ivanović izdao saopštenje: Još jedna reakcija na rezoluciju

Predsednik Srpskog narodnog pokreta "Naši" Ivan Ivanović izdao je saopštenje u kome je prokomentarisao odluku Evropskog parlamenta.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2022.

13:25

Ivan Ivanović izdao saopštenje: Još jedna reakcija na rezoluciju
Shutterstock/symbiot

"Juče smo obavešteni da su poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu usvojili rezoluciju u kojoj se navodi da će napredak Srbije ka EU direktno zavisiti od jačanja vladavine prava, normalizacije odnosa sa Kosovom i usklađivanja sa evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, što uključuje uvođenje sankcija Rusiji", stoji u saopštenju Ivanovića.

Kako kaže, rezolucija je zasnovana na izveštaju koji je sačinio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, "nama dobro poznati Vladimir Bilčik i naravno ona je samo još jedna u nizu ucena koja dolaze od strane EU".

"To je zapravo sistem preko kojeg se ucenjuje Srbija zadnjih trideset godina i gde nam se neprekidno postavljaju neki novi zahtevi, a sve zarad nekih imaginarnih obećanja poput ovog sadašnjeg, da ćemo postati članica EU", stoji u saopštenju.

Dodao je da je parlament juče pozivao Srbiju i Kosovo da postignu sporazum o normalizaciji odnosa zasnovan na međusobnom priznanju.

Rezoluciji Evropskog parlamenta jedino se može odgovoriti „Srpskom rezolucijom o EU“ u kojoj ćemo jasno staviti šta je crvena linija koja se ne sme preći.

Šta je Ivanović još rekao, pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: