Avion koji se dimio nad Beogradom i uznemirio građane, srušio se?

Beograd -- U okolini Beograda nedavno je, kako piše portal Tango siks, došlo do lažne uzbune, zbog starog teretnog aviona koji se dimio.

Izvor: Tango Six
Podeli
EPA-EFE/MYKOLA TYS/Ilustracija
EPA-EFE/MYKOLA TYS/Ilustracija

Ali, kako dalje navodi portal, taj isti avion srušio se osam dana kasnije, tačnije 2. jula u Ukrajini nakon leta iz Turske.

Prvobitan tekst o kargo avionu bio je baziran na nekoliko izvora iz civilnog sistema traganja i spasavanja, i na dojavi klasičnih medija koje su zvali zabrinuti građani budući da su videli niskoleteći avion iz kojeg izlazi gust dim.

Tango siks navodi da je u tom prvom tekstu izneo detalje i adekvatne reakcije nadležnih službi, uz konstataciju da se radi o staroj letelici, sa starim motorima koji emituju maksimum snage i maksimum sagorevanja budući da se radilo o poletanju, dodajući da su sve informacije bile proverene.

U tekstu se navodi i da su klasični mediji kazali da ljudi prijavljuju pad aviona.

"Srećom tako nešto se nije dogodilo... tada. Dogodilo se 8 dana kasnije prilikom sletanja te iste letelice na aerodrom u zapadnoj Ukrajini", stoji u tekstu.

"Nema podataka šta je uzrokovalo nesreću. Kometari da se najverovatnije radi o tehničkoj neispravnosti nisu pouzdani. Kao što dobro znamo najčešći uzrok avio-nesreća je ljudski faktor ali imajući o kakvoj se letelici radi nije isključeno da je nakon nekoliko hiljada letova konačno došlo vreme da i ona u najkritičnoj fazi leta izneveri svoje pilote (moguće je da se radi o starom dobrom produžavanju nakon dodira piste usled otkaza nekog od sistema za zaustavljanje, što i ne mora često biti toliko strašno po letelicu). Nakon otpočinjanja ruske agresije na Ukrajinu nekoliko Antonova 12BK letelo je širom sveta i možda je pitanje vremena…", piše autor teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu