RHMZ najavio: Stiže nevreme

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novu najavu na moguće pljuskove sa grmljavinom.

Izvor: Novosti

Sreda, 06.07.2022.

12:07

RHMZ najavio: Stiže nevreme
Foto: Profimedia

"U naredna dva sata u Banatu ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom", stoji u novoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Printskrin/hidmet.gov.rs
RHMZ je izdao upozorenje da se u petak i u subotu očekuju obilne padavine u krajevima južno od Save i Dunava.

Naročito na jugozapadu i jugu Srbije i to od 20 do 40 mm za 24 sata, lokalno i više.

U toku noći ka suboti i u subotu tokom dana padavine će se dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku zemlje uz količinu kiše i do 60 mm za 24 sata.

Prema prognozi vremena, sutra će veći deo dana biti pretežno sunčano i umereno toplo. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 28 do 32 stepena. Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i umereno toplo. Najniža temperatura biće od 15 do 18, a najviša oko 30 stepeni.

U drugom delu noći naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prema izgledima vremena do 14. jula, od petka do kraja sedmice pretežno oblačno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U petak se južno od Save i Dunava očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više, a padavine će se u toku noći i u subotu dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku Srbije uz količinu kiše i do 60 mm za 24 časa.

Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. Na severozapadu Vojvodine kiša će prestati u subotu, a u ostalim krajevima tek u nedelju uz postepeno razvedravanje sa severozapada. Naredne sedmice uglavnom suvo i stabilnije vreme sa sunčanim intervalima i maksimalnom temperaturom do četvrtka od 23 do 27, a zatim u porastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: