Napadnuta zgrada Parlamenta; specijalci, vodeni topovi i oklopna vozila na građane, ima povređenih FOTO/VIDEO

Jedan policajac teško je povređen u pucnjavi do koje je došlo na protestu ispred Skupštine Severne Makedonije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.07.2022.

23:30

Default images

Protest je održan protiv francuskog predloga za deblokadu evrointegracija, javlja Plus info.

Deo demonstranata, koji protestuju treći dan zaredom, probio je zaštitnu ogradu ispred zgrade parlamenta i gađao jajima, flašama i kamenicama zgradu i policajce koji je čuvaju.

Prozori na zgradi parlamenta su razbijeni. Policijski kordon ispred zgrade parlamenta preselio se na ulicu, demonstranti sa kapuljačama su vredali policajce i bacali dimne bombe, među policajcima ima povređenih, a Hitna pomoć je jednog od njih koji je teško povređen prevezla u bolnicu. Iza parlamenta stoje specijalci, vodeni topovi i oklopna vozila. Prethodno su ispred Vlade Severne Makedonije demonstranti koji traže ostavku vlade probili zaštitnu ogradu i gađali zgradu. Okupljeni građani gađali su izpred zgrade vlade petardama kordon policije, a zatim su se uputili ka Parlamentu. U Skoplju je i tokom dana održan protest protiv francuskog predloga, na kojem je poslanik opozicione VMRO-DPMNE Dragan Kovački izjavio da je predlog koji je prihvatila Vlada Dmitra Kovačevskog neprihvatljiv za državu.

"Ovaj predlog za početak pregovora štetan je za Makedoniju i vodi do dva scenarija, od kojih je jedan gori za Makedoniju. Jedno je večno pregovaranje, a drugo asimilacija pod diktatom Bugarske. Ovaj predlog predstavlja ultimatum koji sadrži sve bugarske zahteve", kazao je Kovački.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: