Napadnuta zgrada Parlamenta; specijalci, vodeni topovi i oklopna vozila na građane, ima povređenih FOTO/VIDEO

Jedan policajac teško je povređen u pucnjavi do koje je došlo na protestu ispred Skupštine Severne Makedonije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Protest je održan protiv francuskog predloga za deblokadu evrointegracija, javlja Plus info.

Deo demonstranata, koji protestuju treći dan zaredom, probio je zaštitnu ogradu ispred zgrade parlamenta i gađao jajima, flašama i kamenicama zgradu i policajce koji je čuvaju.

Prozori na zgradi parlamenta su razbijeni. Policijski kordon ispred zgrade parlamenta preselio se na ulicu, demonstranti sa kapuljačama su vredali policajce i bacali dimne bombe, među policajcima ima povređenih, a Hitna pomoć je jednog od njih koji je teško povređen prevezla u bolnicu.

Iza parlamenta stoje specijalci, vodeni topovi i oklopna vozila. Prethodno su ispred Vlade Severne Makedonije demonstranti koji traže ostavku vlade probili zaštitnu ogradu i gađali zgradu. Okupljeni građani gađali su izpred zgrade vlade petardama kordon policije, a zatim su se uputili ka Parlamentu.

U Skoplju je i tokom dana održan protest protiv francuskog predloga, na kojem je poslanik opozicione VMRO-DPMNE Dragan Kovački izjavio da je predlog koji je prihvatila Vlada Dmitra Kovačevskog neprihvatljiv za državu.

"Ovaj predlog za početak pregovora štetan je za Makedoniju i vodi do dva scenarija, od kojih je jedan gori za Makedoniju. Jedno je večno pregovaranje, a drugo asimilacija pod diktatom Bugarske. Ovaj predlog predstavlja ultimatum koji sadrži sve bugarske zahteve", kazao je Kovački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu