"Isporučuju oružje sa ciljem da produže vojni sukob"

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da Kijev čini sve da se ruska vojska ne zaustavi na granicama Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ukrajina se pretvorila u terorističku državu... Činimo sve da se reše pitanja u vezi sa zaštitom bezbednosti naših građana“, rekao je Volodin na sednici parlamenta.

Prema njegovim rečima, prioritet je da se vojnicima i oficirima obezbedi sve što im je potrebno i da se reše pitanja u vezi s jačanjem vojno-industrijskog kompleksa Rusije.

"Što se tiče njihovih dejstava, naravno, ona imaju zločinački karakter. I odgovor će biti veoma žestok. Zbog toga oni sami čine sve da se naša vojska ne zaustavi kod granica LNR i DNR. Zbog toga izvode napade s teritorije Harkovske oblasti i drugih regiona“, rekao je Volodin.

On je dodao da je pozicija predsednika SAD i šefova evropskih država da rat u Ukrajini treba da traje što je moguće duže.

"Za njih su građani Ukrajine potrošni materijal. Isporučuju oružje sa ciljem da produže vojni sukob“, upozorio je Volodin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu