"Da, ovo je pobeda Rusije"

Odbrambeno-bezbednosni analitičar Majkl Klark prokomentarisao je pad Lisičanska u ruske ruke i posledice koje će to imati na razvoj situacije u Ukrajini.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/OLEKSANDR RATUSHNIAK
EPA-EFE/OLEKSANDR RATUSHNIAK

Komentarišući u intervjuu za Skaj njuz pad Lisičanska, on je rekao da su Ukrajinci imali jake odbrambene pozicije, ali da su Rusi uspeli da ih opkole manevrima koje ranije nisu mogli da izvedu.

"Da, to je poraz, ali Ukrajinci nisu pretrpeli ogromne gubitke jer su dobro organizovali povlačenje“, rekao je Klark.

Analitičar je dodao da je pad Lisičanska "značajna pobeda" Rusije i da se ruske snage sada usmeravaju na gradove Slavjansk i Kramatorsk u Donjeckoj oblasti.

"Najznačajnija pobeda od 25. marta"

Najnovije vesti sa Istočnog fronta pratite OVDE.

"Ukrajinci su izgubili Lugansk, manji od dva regiona koji zajedno čine Donbas. Veći region je Donjeck, a Rusi su do sada zauzeli oko polovine tog regiona. Neće osvojiti ceo dok ne zauzmu Slavjansk. i Kramatorsk, a to neće biti lako", rekao je Klark.

"Da, ovo je pobeda Rusije i najznačajnija pobeda od 25. marta, kada su rekli da je Donbas glavna meta. Međutim, rekli su da žele ceo Donbas, a to neće dobiti bez Slavjanska i Kramatorska.

Podsetimo, Rusi su 25. marta odustali od pokušaja da zauzmu prestonicu Kijev i drugi po veličini grad Harkov i saopštili da im je prioritet "oslobođenje" Donbasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu