Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze

Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze o radu posmatrača OEBS-a u interesu ukrajinskih specijalnih službi.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Specijalci Ruske garde pronašli su u kući bivšeg načelnika Uprave SBU u Hersonskoj oblasti generala Vjačeslava Savčenka dokumente međunarodne posmatračke organizacije OEBS-a koji svedoče o saradnji sa ukrajinskim specijalnim službama“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

U Hersonu su pripadnici garde pregledali mondensku vilu ukrajinskog generala. Skupo uređenje kuće ukazuje na prisustvo velikih izvora finansiranja bivšeg ukrajinskog obaveštajca.

U kući su pronađena dokumenta koja pripadaju misiji OEBS-a u Ukrajini, iz kojih proizilazi da su se predstavnici organizacije nalazili u Hersonu i da su uživali lično pokroviteljstvo Savčenka. Često prisustvo pripadnika misije u ovoj kući potvrđuju svedočenja meštana.

"Specijalne snage Ruske garde zaplenile su rukom pisanu šemu lokacija jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Republici Krim, na teritorijama Rostovske, Smolenske, Belgorodske i Voronješke oblasti. To još jednom potvrđuje da su se pripadnici misije bavili obaveštajnim aktivnostima u interesu ukrajinskih specijalnih službi, kao i specijalnih službi zemalja NATO-a", ističe se u saopštenju.

Dokumenti su dostavljeni nadležnim organima. Oni govore o dugoročnoj i bliskoj saradnji međunarodne organizacije sa rukovodstvom Ukrajine, koja je izlazila van zvaničnih okvira i deklarisanih zadataka, napomenuli su u Ruskoj gardi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu