Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze

Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze o radu posmatrača OEBS-a u interesu ukrajinskih specijalnih službi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2022.

09:08

Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Specijalci Ruske garde pronašli su u kući bivšeg načelnika Uprave SBU u Hersonskoj oblasti generala Vjačeslava Savčenka dokumente međunarodne posmatračke organizacije OEBS-a koji svedoče o saradnji sa ukrajinskim specijalnim službama“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

U Hersonu su pripadnici garde pregledali mondensku vilu ukrajinskog generala. Skupo uređenje kuće ukazuje na prisustvo velikih izvora finansiranja bivšeg ukrajinskog obaveštajca.

U kući su pronađena dokumenta koja pripadaju misiji OEBS-a u Ukrajini, iz kojih proizilazi da su se predstavnici organizacije nalazili u Hersonu i da su uživali lično pokroviteljstvo Savčenka. Često prisustvo pripadnika misije u ovoj kući potvrđuju svedočenja meštana.

"Specijalne snage Ruske garde zaplenile su rukom pisanu šemu lokacija jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Republici Krim, na teritorijama Rostovske, Smolenske, Belgorodske i Voronješke oblasti. To još jednom potvrđuje da su se pripadnici misije bavili obaveštajnim aktivnostima u interesu ukrajinskih specijalnih službi, kao i specijalnih službi zemalja NATO-a", ističe se u saopštenju.

Dokumenti su dostavljeni nadležnim organima. Oni govore o dugoročnoj i bliskoj saradnji međunarodne organizacije sa rukovodstvom Ukrajine, koja je izlazila van zvaničnih okvira i deklarisanih zadataka, napomenuli su u Ruskoj gardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: