Završeno suđenje: Pokušali da iznude 200.000 evra od oca poslanice

Osumnjičeni A. Đ. iz Modriče oslobođen je optužbi da je pokušao da iznudi 200.000 evra od U. M. biznismena iz tog grada.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Shutterstock/Aleksandr_Alekseev
Foto: Shutterstock/Aleksandr_Alekseev

U.M. je otac Mare Milošević poslanice SNSD u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Mara je na prošlim izborima bila i kandidat za načelnika Modriče, ali je izgubila.

U presudi Okružnog suda Doboj je navedno da se A.Đ oslobađa krivice da je 4. jula 2019. godine pokušao iznuditi novac od Miloševića.

Tog dana u 14.17 časova poslata je preteća poruka U.M.
U SMS poruci je pisalo "50.000 evra pripremite u apoenima po neoznačenih 100 evra. Predaćete novac osobi koja će vas kontaktirati. Ukoliko odbijete ili aktivirate policijske službe počinje likvidacija vaše porodice (ćerki,unučada). Cena vaše porodice je 200.000 evra. Organizacija CRNA RUKA."
Oštećeni U.M. nije postupio po uputstvima koje je dobio u pretećoj poruci već je celi slučaj prijavio policiji. On je u to vreme bio na odmoru u Turskoj.
U presudi je navedeno i da se A. Đ. oslobađa dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

U.M. je poznati privrednik iz Modriče koji u svom vlasništvu ima više firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu