Još jedan smrtonosni napad ajkule u Hurgadi: Druga žrtva Rumunka

Hurgada -- Još jedan napad ajkule dogodio se u popularnom letovalištu Hurgada.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ajkula nasmrt izgrizla ženu u popularnom letovalištu, sumnja se na još jedan napad VIDEO

Nakon što je austrijska penzionerka Elizabet Skvajer (68) preminula nakon stravičnog napada ajkule u egipatkom letovalištu, austrijski portal "Haute" piše da se danas dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život.

Vest o pogibiji druge žene potvrdilo je i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i tako potvrdilo spekulacije koje su se juče pojavile na društvenim mrežama.
Nakon smrtonosnog napada ajkule u petak, egipatsko Ministarstvo životne sredine je danas izvestilo da je drugu ženu napala i ubila ajkula. Ovaj incident dogodio se južno od primorskog letovališta Hurgada, samo 500 metara dalje od prvog napada.

Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunske nacionalnosti.
O drugom napadu ajkule izvestio je i novinar "20 minuta", koji je tamo na odmoru. Dva incidenta dogodila su se na udaljenosti od oko 500 metara.

Ministarstvo je pokrenulo istragu o incidentu i zatvorilo plažu na tri dana. Vodeni sportovi kao što su ronjenje, snorkeling, jedrenje zmajem i jedrenje na dasci nisu dozvoljeni u ovoj oblasti tokom ovog perioda, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je u svom saopštenju navelo da je formirana komisija koja će ispitati okolnosti napada i sve naučne razloge iza njih.

Takođe se napominje da je guverner guvernerata Crvenog mora, general-major Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u oblasti oko napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu