"Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju"

Rat nije potreban ni Belorusima, ni Rusima, ni Ukrajincima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Šojgu javio Putinu: "Luganska Narodna Republika je potpuno oslobođena"

Ali ne može se dozvoliti oživljavanje nacizma kao oružja kolektivnog Zapada usmerenog protiv slovenskog sveta, ocenio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

On je na ceremoniji polaganja venaca u memorijalnom kompleksu Kurgan slave, povodom Dana nezavisnosti Belorusije, istakao da je Minsk podržavao i da će podržavati Rusiju, prenose agencije.

"Danas nam se zamera što smo jedina zemlja u svetu koja podržava Rusiju u njenoj borbi protiv nacizma. Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju", naglasio je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, Rusija je za Belorusiju bratska država, najbliža država u svetu.

"Tragedija nas Belorusa je u tome što su se danas sukobila dva bratska naroda - Rusi i Ukrajinci. To je naša tragedija. Ali mi uvek kažemo da je istina jača. A istina je danas na strani bratske Rusije", smatra Lukašenko.

On je dodao da je davno odredio ulogu Belorusije u ruskoj "specijalnoj operaciji" u Ukrajini.

Prvog dana početka ove operacije, kada sam rekao: nećemo nikome dozvoliti da puca u ledja Rusima. I mi smo zauzeli odbranu od Brestske tvrdjave duž južne granice kako bismo sprečili taj udar u ledja Rusima od strane NATO trupa. Oni to ne mogu da nam oproste", rekao je beloruski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu