Putin: "Od ključne je važnosti"

Rusija i Belorusija će nastaviti da grade bilateralne veze, unapređuju institucije Saveza država i unapređuju integraciju u Evroaziji.

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2022.

10:51

Putin:
Foto: Profimedia

To je poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u čestitki predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku povodom beloruskog državnog praznika, Dana nezavisnosti.

"Uspostavljanjem strateškog partnerstva i partnerstva u okviru Saveza, naše zemlje mogu da prevazidju velike izazove i zaštite svoje interese na globalnoj sceni", napisao je Putin, a preneo TAS S.

"Uveren sam da ćemo zajedničkim radom nastaviti da jačamo konstruktivne bilateralne veze, ojačamo institucije Saveza država i promovišemo evroazijske integracione procese. Naravno, ovo je u najboljem interesu Rusa i Belorusa. Od ključne je važnosti da narodi Rusije i Belorusije danas održavaju i jačaju veze prijateljstva i uzajamne pomoći", naveo je ruski predsednik.

Predsednik Rusije je napomenuo da je 3. jul važan datum ne samo u istoriji Belorusije već i Rusije.

"Naši bratski narodi, boreći se rame uz rame, dali su odlučujući doprinos pobedi nad nacizmom", istakao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: