Incident na administrativnom prelazu: "Oduzeli su mi rokovnik sa spiskom ubijenih Srba"

Ekipa koja već dugo radi na filmu o stradanju srpskih logoraša u Norveškoj za Vidovdan je posetila Kosovsko Pomoravlje.

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2022.

09:34

Incident na administrativnom prelazu:
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Međutim, kako je ispričao producent filma Branko Dimović Dimeski, rodom sa KiM, koji već decenijama živi i radi u Norveškoj, doživeli su skandalozno ponašanje Albanaca na administrativnom prelazu.

"Režiser Kjetil Palmkvist, profesor istorije Đorđe Bojanić i ja boravili smo na KiM kako bi Srbima iz Kosovskog Pomoravlja prikazali deo filma o stradanju srpskih logoraša za vreme Drugog svetskog rata u norveškim kazamatima. Nažalost smo još pod utiskom onoga što nam se desilo na prelazu", kaže Dimović Dimeski.

Dodaje da su bili jedini putnici kojima je automobil ispražnjen i koje su pretresali "do gole kože".

"Na kraju su moj rokovnik i zabeleške slikali telefonom i dali mi do znanja da znaju da sam iz Gnjilana. U rokovniku je bio spisak ubijenih Srba u Drugom svetskom ratu koji su mi oduzeli", priča producent.

Dimović naglašava da je svaki potez Albanaca bio samo potvrda onoga o čemu on stalno piše i govori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: