Brnabić: "Suština nisu tablice. Suština je da se nastavlja teror nad Srbima"

Priča o tablicama je samo jedan vid pritiska na Srbe da napuste Kosovo i Metohiju, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Izvor: Novosti

Nedelja, 03.07.2022.

22:50

Brnabić:
Foto: Profimedia

"Suština nisu tablice. Suština je da se nastavlja pritisak i teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji. U godini koja je počela time što su im oduzeli pravo glasa. I to za referendum, i onda, nakon što su garantovali da se to neće ponovoti 3. aprila, oni opet ništa nisu mogli da urade", navela je premijerka u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink.

Kako kaže, tablice su samo još jedan vid pritiska, a onda oni hoće da oduzmu i vozila...

Onda će Srbi biti primorani da napuste KiM, a to oni žele. Zato, dodaje Brnabić, Vučić kaže da neće dozvoliti ni "Bljesak" ni "Oluju".

Sve što je predsednik Srbije Aleksadnar Vučić pričao na pres konferenciji je Petar Stano potvrdio na svojoj pres konferenciji, tvrdi Ana Brnabić.

"On nije ni pomenuo ZSO, pričao je o tablicama koje nisu u Briselskom sporazumu. To je skandal i sramota!", rekla je ona.

Kako je dodala, u pitanju je skandalozna odluka Prištine, ali i reakcija Evropske Unije.

Dritan Abazović u Srbiji

Kada je u pitanju nedavna poseta premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premijerka Brnabić je, govoreći o protokolu dočeka, kada se napravi paralela sa dočekom tadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića, istakla da tu nema razlike.

"Meni protokol, kao političaru ne znači toliko. Ja se sećam, za Krivokapića je Vučić organizovao večeru, a sada je bio sprečen, pa sam ja to organizovala. Za mene je ova poseta bila jako dobra, osetila sam kod Abazovića dozu pragmatizma koju ja volim. priča se otvoreno, ne priča se uvijeno, i postoji želja da se te stvari reše. Ako mene pitate, moj utisak je da je Abazović pragmatičniji od Krivokapića. Delovao mi je iskren u tome da krenemo da zatvaramo otvorena pitanja i resetujemo odnose Srbije i Crne Gore", dodala je premijerka.

Brnabić kaže da bi iskreno želela da i Crna Gora pristupi incijativi "Otvoreni Balkan" dodajući da je i sam Abazović svojim prisustvom, mogao da se uveri koliko je ta inicijativa dobra po sve zemlje regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: