OEBS najavio: Zatvara se

Predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Zbignjev Rau najavio je da će OEBS zatvoriti Kancelariju koordinatora za projekte u Ukrajini.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2022.

10:20

OEBS najavio: Zatvara se
Ilustracija: Shutterstock/Sodel Vladyslav

"Nažalost, uprkos ogromnoj podršci država članica za nastavak važnog posla koji je koordinator projekta obavljao 23 godine, nije postignut konsenzus o produženju mandata zbog stava Ruske Federacije", saopštio je Rau na sajtu OEBS-a.

Misija OEBS-a počela je sa radom u Ukrajini 2014., ali njen mandat nije produžen krajem marta 2022., pošto je Rusija odbila da podrži odluku konsenzusom, navodi TAS S.

Generalni sekretar OEBS-a Helga Šmit je početkom marta saopštila da je skoro 500 posmatrača iz Specijalne posmatračke misije u Ukrajini evakuisano iz zemlje nakon što je 24. februara počeo ruski napad na tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: