Viši sud blokirao imovinu Tamare Zvicer u Kotoru

Podgorica -- Viši sud u Podgorici, po naredbi sudije za istragu Suzane Mugoše, doneo je privremenu meru zabrane raspolaganja imovinom izvesne Eme Petrović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy

Ona je suvlasnik placa u Škaljarima zajedno sa Tamarom Zvicer, suprugom navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana - Radoja Zvicera.

To je za Istraživački centar MANS-a potvrdila Marija Raković, savetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici.

Naime, u list nepokretnosti za katastarsku parcelu br. 833, površine 188m2, čije su suvlasnice Petrović i Zvicer, upisana je privremena mera obezbeđenja. Osim toga, privremena mera upisana je i u list nepokretnosti 948, i to za stan Eme Petrović od 72 m2.

Tamara Zvicer široj javnosti postala je poznata nakon pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini, u maju 2020. godine. Nedavno, bila je u žiži interesovanja nakon što je procurela korespondencija sa aplikacije SKY, a koju je crnogorskim nadležnim organima dostavio Europol, pokazala da je njeno ime sa crvene poternice Interpola navodno skinuo Enis Baković, bivši pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije.

Podaci Europola pokazuju da je Zvicer bila predmet razgovora između Petra Lazovića, operativca ANB-a/Uprave policije i sina Zorana Lazovića, dugogodišnjeg visokog operativca i takođe bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, i Bakovića, a sve u vezi sa otežanim ulaskom u Crnu Goru, zbog navedenog obaveštenja Interpola.

Sa druge strane, Radoje Zvicer godinama se označava kao jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, i trenutno je u bjekstvu. Njega Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti za kriminalno udruživanje, ubistvo i planiranje likvidacija, dok ga organi Republike Srbije potražuju zbog korišćenja lažnog pasoša, i za njime je raspisana međunarodna Interpolova poternica, prneo je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu