"Odluka Rusije je dokaz – Ukrajina je sposobna da uzvrati"

Odluka Rusije da napusti strateško crnomorsko istureno mesto Zmijsko ostrvo dokaz je sposobnosti Ukrajine da uzvrati.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2022.

15:21

EPA-EFE/BRAIS LORENZO

To je danas ocenio britanski premijer Boris Džonson.

"Ako ste želeli dokaze neverovatne sposobnosti Ukrajinaca da se bore da savladaju nevolje i odbiju Ruse, pogledajte šta se dogodilo upravo danas na Zmijskom ostrvu, gde je Rusija ponovo morala da ustupi teren", poručio je Džonson na konferenciji za novinare na samitu NATO u Madridu, prenosi Rojters.

Kako smatra britanski premijer, na kraju će se pokazati nemogućim za ruskog predsednika Vladimira Putina da zadrži zemlju koja neće prihvatiti njegovu vlast.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da je Rusija povukla trupe sa Zmijskog ostrva u znak dobre volje.

U saopštenju se ističe da je Moskva time međunarodnoj zajednici pokazala da se Ruska Federacija ne meša u napore Ujedinjenih nacija da organizuju humanitarni koridor za izvoz poljoprivrednih proizvoda sa teritorije Ukrajine, prenela je agencija RIA novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: