Ubijen novinar, izrešetan na pragu kuće FOTO

Meksički novinar Antonio de la Kruz, ubijen je na severoistoku ove zemlje, a u napadu je teško ranjena njegova ćerka, saopštile su vlasti.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2022.

10:24

Ubijen novinar, izrešetan na pragu kuće FOTO
Foto: Tanjug/Austin American-Statesman via AP

Antonio de la Kruz (47) ubijen je juče iz vatrenog oružja dok je izlazio iz kuće sa 23-godišnjom ćerkom u Sijudad Viktoriji, glavnom gradu meksičke države Tamaulipas, saopštio je lokalni list Ekspreso za koji je radio, a , prenosi Rojters.

On je dvanesti ubijeni novinar u Meksiku ove godine, navodi britanska agencija. Guverner Tamaulipasa Francisko Garsija Kabeza de Vaka izjavio je u sredu da je ćerka ubijenog novinara u kritičnom stanju.

"Nećemo se zaustaviti dok ne pronadjemo odgovorne i kaznimo ih maksimalnom kaznom koju zakon propisujue", naglasio je guverner. Kancelarija državnog tužioca Tamaulipasa saopštila je na konferenciji za novinare da nije isključena umešanost organizovanog kriminala.

Članovi De la Kruzove porodice uvedeni su u državni program zaštite, saopštio je državni tužilac.

Tamaulipas je država na obali Meksičkog zaliva, južno od Teksasa, gde se nasilni narko karteli bore oko prevlasti nad unosnim krijumčarskim rutama, a lokalni novinari koji se bave istraživanjem kriminala i korupcije posebno su ugroženi, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: