"Srpska će ostati za njih glavni cilj za uništenje"

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u lažnim građanskim partijama u FBiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA/GEORG HOCHMUTH AUSTRIA OUT
EPA/GEORG HOCHMUTH AUSTRIA OUT

"Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajući privid da u FBiH postoje partije levice, neopterećene nacionalizmom", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP-a i DF-a Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju levicom. "Izjave koje su dolazile iz SDP-a ponekad bi ostavljale bez daha i samog lidera SDA Bakira Izetbegovića", naveo je Dodik.

Da su svi na istom, muslimanskom kursu, dodao je on, najbolje su pokazali razgovori o izmeni Izbornog zakona BiH, kada su doslovno svi govorili jednim glasom.

"Stoga bi licitiranje izbornim pobednikom u FBiH, bar među muslimanima bilo gubljenje vremena, jer ko god da osvoji većinu vodiće istu nacionalnu politiku, a Republika Srpska će ostati za njih glavni cilj za uništenje", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu