Biračko mesto broj 6, peti put: Za sada bez problema

Veliki Trnovac -- U Velikom Trnovcu kod Bujanovca za danas je zakazano po peti put ponovljeno glasanje na parlamentarnim izborima.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
EPA-EFEMARKO DJOKOVIC
EPA-EFEMARKO DJOKOVIC

Na biračkom mestu broj 6, glasanje se ponavlja po odluci Republičke izborne komisije.

Za sada se glasanje odvija bez problema. Predsednik biračkog odbora Milovan Aleksić rekao je za portal Bujanovačke da je biračko mesto otvoreno nekoliko minuta posle 7 časova, a da je prvi birač glasao u 7:10.

"Glasanje se za sada odvija bez problema", rekao je Aleksić.

Od ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu, koje ima 1.089 birača, zavisi kada će biti proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

Na tom biračkom mestu izbori su poništavani tri puta, po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, a glasanje 23. juna, četvrti put, nije održano zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi Republička izborna komisija je u medjuvremenu imenovala novi sastav biračkog odbora na tom glasačkom mestu.

Od rezultata glasanja u Velikom Trnovcu zavisi da li će Koalicija Albanaca doline, koja je trenutno ispod cenzusa, osvojiti jedan poslanički mandat.

Za ulazak u parlament im je potrebno, po njihovim procenama, 610 glasova. Ukoliko ne dobiju podršku toliko birača, SPS će zadržati 32 poslanička mesta. (Kraj) sku/jbuOd ishoda glasanja zavisi da li će Kolicija Albanaca doline, koju predvodi Šaip Kamberi imati jednog republičkog poslanika.

Ako Koalicija uspe, Socijalistička partija Srbije će ostati bez jednog poslanika u budućem sazivu Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu