Ruska operacija ulazi u završnu fazu; otkriven ključni cilj

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/Russian Defense Ministry Press Service via AP
EPA-EFE/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj "zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Večernji izveštaj o situaciji na ovom ključnom vojištu dat je na kanalu rybar.

Do devet sati uveče, savezničke snage su uspele da uspostave kontrolu nad rafinerijom nafte Lisičansk. Ostalo je četiri kilometra: uzeti Zolotorevku sa mnogostradalnom Belogorovkom i konačno zatvoriti "kotlić”.

Rafinerija nafte Lisičansk je, u stvari, bila centralno čvorište, skladište i pretovarna baza Oružanih snaga Ukrajine u regionu.

Najverovatnije, Severski Donec će u bliskoj budućnosti biti forsiran od strane ruskih diverzantskih i izviđačkih grupa, koje do sada obezbeđuju kontrolu vatre i periodične napade na neprijateljske položaje.

Izlazak Oružanih snaga Ruske Federacije i NM LDNR na liniju Rafinerije nafte Lisičansk – Malorjazancevo predvidivo će izazvati još veći bekstvo Oružanih snaga Ukrajine i jedinica teritorijalne odbrane ka Seversku i Bahmutu.

Ključni cilj operacije zauzimanja aglomeracije Severodonjeck-Lisičansk je okupacija Novodruževska: tamo se nalazi komandno mesto odbrane cele aglomeracije, kao i koordinatori "Legije stranaca teritorijalne odbrane Ukrajine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu