"Rusija će biti poražena"

Ukrajina je danas pohvalila NATO zato što je zauzeo čvrstog stav prema Rusiji i pozvao Finsku i Švedsku da se pridruže vojnom savezu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2022.

17:20

EPA-EFE/ RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICEHANDOUT HANDOUT

Ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba naveo je da će ujednačeno snažan i aktivan stav o Ukrajini članica vojne alijanse zaštititi evroatlantsku bezbednost, prenosi Rojters.

"Danas u Madridu NATO je dokazao da može da donese teške, ali suštinske odluke", naveo je on.

Kuleba je pozdravio jasan stav o Rusiji, kao i pristupanje Finske i Švedske.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u video obraćanju na samitu NATO u Madridu da su njegovoj zemlji potrebni naprednije oružje i novac da bi se odbranila od Rusije.

Lideri NATO složili su se da zvanično tretiraju Rusiju kao "najznačajniju i najdirektniju pretnju bezbednosti saveznika".

Andrij Jermak, šef ukrajinskog predsedničkog štaba, pozdravio je poruku koju je alijansa poslala Rusiji.

"Rusija neće pobediti Ukrajinu, Rusija će biti poražena i to je poruka koju su države članice NATO više puta naglasile na samitu", napisao je Jermak na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: