Prelomio: Dolazi, čak iako Putin dođe

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da će najverovatnije prisustvovati ovogodišnjem samitu G20 na Baliju čak iako Putin odluči da ode.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2022.

16:36

Prelomio: Dolazi, čak iako Putin dođe
EPA-EFE/Lavandeira Jr

Džonson je rekao da bi bojkot samo išao naruku Rusiji i njenim saveznicima

Džonson je istakao da bi bio apsolutno zadivljen ako bi Putin lično otišao na samit lidera grupe 20 zemalja u novembru na indonežanskom ostrvu, prenosi Gardijan. On je primetio da ruski predsednik nije odavno putovao u inostranstvo, iako je Putin upravo posetio Tadžikistan i treba da ode u Turkmenistan.

Dodaje se da Rusija ostaje članica G20, uprkos tome što je izbačena iz G8, a Kremlj je rekao da Putin planira da lično prisustvuje samitu na Baliju.

"Da, zvanično je pozvan i mislim da neće otići, a pitanje je i da li mi, kao zapadne zemlje, treba da napuštamo G20 i prepuštimo je Kini i Rusiji", istakao je Džonson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: