"Crna Gora ostaje pouzdan saveznik NATO"

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović, koji učestvuje na samitu NATO u Madridu, poručio je da njegova zemlja ostaje odgovoran i pouzdan saveznik Alijanse.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2022.

16:54

Foto: Profimedia

"Snažne poruke jedinstva i odlučnosti na Samitu u Madridu. Odbrana teritorija saveznica i evroatlantskih vrednosti ostaju ključna misija Alijanse", napisao je Ðukanović na Tviteru.

Kako je naveo, transatlantska veza jača je nego ikada, a politika otvorenih vrata se nastavlja.

"Savez slobodnih demokratija postaje bogatiji za dve nove članice - Finsku i Švedsku. NATO nastavlja da potvrđuje svoju opravdanost i potrebu, i kroz novi strateški koncept unapređuje spremnost i sposobnost za ubedljive odgovore na sadašnje i buduće izazove i pretnje", naveo je crnogorski predsednik.

Ðukanović je naveo i da je iskazana nepokolebljiva i sveobuhvatna podrška Ukrajini i herojskoj borbi ukrajinskog naroda.

"Crna Gora ostaje odgovoran i pouzdan saveznik", naveo je Ðukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: