Evo rešenja kombinovanog testa FOTO

Beograd -- Ministarstvo prosvete objavilo rešenja kombinovanog testa koji su mali maturanti danas polagali.

Izvor: B92
Podeli

Podsetimo, u 11 časova završen je treći dan polaganja male mature, a polagao se kombinovani test. Prvog dana đaci su rešavali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a drugi dan bio je rezervisan za matematiku.

Ministarstvo prosvete
Ministarstvo prosvete

Ružić: Sve regularno

Ministarstvo prosvete
Ministarstvo prosvete

"Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja ove godine je protekao potpuno regularno i bez problema, zahvaljujući promenama u načinu rada, unapređenju bezbednosnih procedura i procedura pregledanja testova, ali i digitalizaciji celog procesa", rekao je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministar se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji završnog ispita, a posebno dežurnim nastavnicima, direktorima, pregledačima i nadzornicima.

"Ponosan sam zbog toga koliko ste profesionalno i posvećeno pristupili ovom poslu. Ove godine je organizacija završnog ispita bila poseban izazov zbog mogućnosti da stignu dojave o postavljenim bombama u školama, ali smo u saradnji sa MUP-om i drugim nadležnima učinili sve da podignemo nivo bezbednosti", rekao je Ružić.

Ministar je istakao da sada, kada se sve završilo, sa olakšanjem može da kaže "da su preduzete aktivnosti dale očekivane rezultate i da nije bilo nijednog propusta u organizaciji i pripremi u ova tri dana".

"Uspeli smo zajedničkim snagama da obezbedimo jednake uslove za polaganje, kao i neophodnu podršku. Želim svim učenicima da upišu željene škole i odaberu zanimanja o kojima su oduvek maštali i koja će ih voditi ka sigurnoj budućnosti. Odabir profesije je značajan korak. Važno je da u životu radite ono što volite i budete posvećeni tome", naveo je ministar.

Ministar je danas obišao učenike koji su u OŠ "Svetozar Marković" u Leskovcu u okviru završnog ispita polagali kombinovani test.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu