Mala matura – dan treći: Završeno polaganje kombinovanog testa; MUP: Bez incidenata

Polaganje kombinovanog testa za osmake završeno je u 11 časova.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Čeka se da Ministarstvo prosvete objavi rešenje današnjeg testa.

Učenici osmog razreda danas u devet sati počeli da polažu kombinovani test, čime će biti završena mala matura, koja je organizovana u 522 škole.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, polaganje kombinovanog testa počelo je na vreme i bez problema. Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Prethodna dva dana osmaci su polagali testove iz srpskog (maternjeg) jezika i matematike.

  • Pročitajte još:

Završen test iz srpskog; Ovo su glavne smernice za malu maturu

Mala matura – dan drugi: Gotov test iz matematike. Tri zadatka "pokidala"

Oglasio se MUP

Koordiniranim radom i saradnjom Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zahvaljujući dosledno sprovedenom operativnom planu, završni ispiti za učenike osmog razreda osnovnih škola protekli su bez ikakvih incidenata i ometanja, uz punu bezbednost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sveobuhvatne mere bezbednosti prilikom sprovođenja završnog ispita u osnovnim školama, a više od 2.500 policajaca je, od nedelje 25. juna, svakodnevno obavljalo protivdiverzione preglede svih 522 škole i obezbeđivalo ih 24 sata do završetka ispita.

Svakodnevno su preduzimane i mere bezbednosne zaštite skladištenja i distribucije testova za polaganje do škola, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je osmacima na završetku osnovnog školovanja i poželeo im da se upišu u željene srednje škole. Ministar je pohvalio predan rad policijskih službenika koji su dali pun doprinos da mala matura prođe bezbedno, bez ometanja i incidenata.

"Još jednom smo pokazali i dokazali da je Srbija koju vodi predsednik Vučić jaka, bezbedna i organizovana država, koja ume da se izbori sa problemima sa kojima se i mnogo moćnije zemlje od naše nisu izborile. Nismo dozvolili da oni koji vode specijalni rat protiv Srbije ostvare svoje planove, kao što vidite, mala matura je sprovedena na jedan bezbedan i organizovan način bez ijednog incidenta. Oni koji su želeli da lažnim dojavama o bombama spreče održavanje male mature i Srbiju prikažu kao neorganizovanu i nebezbednu zemlju nisu uspeli u svojoj nameri“, istakao je Vulin.

Ministar policije zahvalio se Ministarstvu prosvete i resornom ministru Ružiću na izuzetnoj saradnji prilikom organizovanja i sprovođenja završnih ispita za učenike osmog razreda.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se roditeljima i đacima na poverenju, istakavši da je Srbija još jednom pokazala da je stabilna, bezbedna i sigurna zemlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu