Rusija "udarila" na Grčku: "Direktne posledice"

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije danas je ambasadorki Grčke uručilo notu o proterivanju osam grčkih diplomata.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2022.

18:00

Rusija
Foto: Profimedia

"U ministarstvo spoljnih poslova Rusije je 27. juna pozvana ambasadorka Grčke u Rusiji E. Nasika, kojoj je uručen protest zbog politike konfrontacije grčkih vlasti prema Rusiji, uključujući isporuke naoružanja i vojne tehnike režimu uz Kijevu i proterivanje ruskih diplomata", navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva, prenosi Rojters.

Ministarstvo je potvrdilo da je ambasadorki uručena nota kojom se osmoro grčkih diplomata proglašava nepoželjnim u Rusiji, i da su dužni da napuste zemlju u roku od osam dana.

"Naglašeno je da je reč o direktnim posledicama neprijateljskih dejstava koja su inicirale vlasti Grčke. Punu odgovornost za to snosi isključivo zvanična Atina. Ukazano je da ćemo u slučaju da se antiruska politika nastavi zadržati pravo na adekvatan odgovor", navedeno je u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ruski ambasador u Atini je ranije izjavio da Grčka više nije pogodna destinacija za odmor ruskih turista jer ne jenjava "talas rusofobije koju podstiče grčko rukovodstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: