Pretnje i u Austriji: "Bombe kao osveta za vašu pomoć Ukrajini"

U Austriji je danas školama, sudovima i Jevrejskoj zajednici upućeno više pretnji bombama.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, primljene su pretnje bombama u sudovima u Beču, Gracu i Sankt Peltenu, Jevrejskoj zajednici i školama Magistrata 56 u Beču.

Ministarstvo smatra da su pretnje bombama vezane za suđenja i policijske akcije koja su u toku protiv osoba iz islamističke scene. U pretećim pismima se ukazuje i na rat u Ukrajini, a ima i antisemitskih poruka.

Tako između ostalog stoji: "Bombe kao osveta za vašu pomoć Ukrajini. One ubijaju našu braću iz Čečenije". Policija je preduzela odgovarajuće mere i nadležne jedinice su izvršile pretres objekata.

"Direkcija za državnu bezbednost i obaveštajne službe (DSN) započela je istragu. Pretnje islamističkim terorizmom je u fokusu tih vlasti, koja je u tesnoj saradnji sa drugim evropskim partnerima", poručio je ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

On je podvukao da će austrijske vlasti dosledno i svim sredstvima delovati protiv svih koji pokušavaju da zastraše državu. Pred sudom u Gracu je počelo sudjenje protiv četiri osumnjičenih džihadista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu