Dodik: "Nadam se da će se Tramp vratiti na vlast"

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izrazio je u nedelju nadu da će se Donald Tramp vratiti na vlast u Sjedinjenim Državama.

Izvor: Dnevni avaz

Nedelja, 26.06.2022.

19:00

Dodik:
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Dodik je najavio da će Srbi čekati odgovarajuće globalne okolnosti da se entitet RS otcijepi od BiH, za šta je ponovio da je neodrživ.

"Nikada nismo odustali od toga da RS bude ono što je bila 9. januara 1992. godine. Mi smo formirali republiku kao svoju državu i to nam je potrebno", rekao je Dodik u Modriči, govoreći na obilježavanju vojne operacije Koridor iz 1992. godine.

Srbi će vrlo brzo doneti važne odluke

Odlukom srpskih vlasti 9. januara 1992. godine proglašena je RS, što je bio uvod u kasniji rat u Bosni i Hercegovini. U vojnoj operaciji Koridor, koju su izvele srpske snage u leto 1992. godine, sa Srbijom su povezani delovi nekoliko srpskih regiona u BiH i Republici Hrvatskoj.

Dodik je uvjeren da će Srbi uskoro donijeti važne odluke o svojoj sudbini u Bosni i Hercegovini i izrazio očekivanje da će Donald Tramp ponovo doći na vlast u SAD.

"Prvi put u istoriji Srbi čekaju vreme. Moramo biti strpljivi, razumeti vreme. Evropa se neminovno zbunjuje u svoje unutrašnje probleme. Molim se Bogu da Donald Tramp ponovo dođe u Ameriku", dodao je član Predsedništva.

Prema njegovim rečima, u BiH je život neodrživ, a najavio je i nastavak blokade državnih institucija.

"U RS sve ove godine patimo zbog BiH"

"U RS smo sve ove godine patili zbog BiH. Uspjeh naše države, uspjeh naše slobode je u zaustavljanju prelaska na nivo BiH. Čemu jačati BiH, graditi Sarajevo i jačati ga kao glavni grad iz kojeg je otišlo 150.000 Srba? ", rekao je Dodik.

Komentarišući zaključke Evropskog savjeta, Dodik je ocijenio da BiH nije dobila status kandidata samo da bi stranci i dalje odlučuju u zemlji.

"Primaju Ukrajinu, a nama kažu da čekamo. A znaš zašto? Zato bi tu i dalje odlučivali stranci, kako bi Kristijan Šmit i troje sudija Ustavnog suda određivali našu sudbinu", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: