"Rusija je daleka, treba sarađivati sa Srbijom"

Premijer Albanije Edi Rama je u intervjuu za "France 24" izjavio da Albanija pokušava da sarađuje sa Srbijom kako se ne bi ponovio sukob između dva naroda.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2022.

20:25

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Dodao je i da je Rusija za njega daleka zemlja sa kojom Albanija ne sarađuje, prenosi Ekonomija onlajn.

Rama je u ovom intervjuu govorio i o odnosima Albanije sa Rusijom, rekavši da je to "veoma udaljena zemlja" i da su odnosi između dve zemlje minimalni.

" Sa Rusijom imamo potpuno drugačiju istoriju, ekonomske i trgovinske veze. Za nas je ona veoma daleka zemlja. Naši odnosi su minimalni, čak ni u najlepšim trenucima nemamo trgovinske odnose", rekao je Rama.

Što se Srbije tiče, on je rekao da treba da pokuša da sarađuje i da "ne upadne ponovo u zamku".

“Zato je važno da ne dozvolimo da ovaj rat utiče na Balkan, Balkan je najranjivija karika u Evropi, a mi pokušavamo da sarađujemo sa Srbijom. Pokušavamo da idemo zajedno ka budućnosti i da se ne vraćamo u zamku gde smo uvek padali na Balkanu i imali smo samo žrtve, mrtve i razaranja. Srbija je, sa druge strane, napravila važan korak glasanjem tri puta u UN protiv Rusije. Ja se slažem sa sankcijama, ali ne treba tražiti sve odmah jer može da pukne, čak da eksplodira", rekao je Rama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: