Nova provokacija? "U EU kao deo 'velike Rumunije'"

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Medvedev smatra da direktno članstvo Moldavije u EU nije moguće, već kroz stvaranje "nove velike Rumunije".

Izvor: B92, Blic

Subota, 25.06.2022.

14:55

Nova provokacija?
EPA/STEPHANIE LECOCQ

"Moldavija je u dugom redu za pridruživanje EU koji traje decenijama. Srećno, ali ako želite brže, onda je jedan od načina za članstvo u EU relevatniji, a to je stvaranje nove `velike Rumunije`", napisao je Medvedev na društvenoj mreži "Telegram".

Medvedev je ukazao na to da rumunski političari već dugo vode "plesove oko Moldavije" i da je to ono što se bukvalno dešava.

"Poslanici su završili svoj prvi zajednički sastanak parlamenata Moldavije i Rumunije sa plesom i držeći se za ruke. Izgledalo je smešno ali posledice bi mogle biti mnogo manje zabavne", naveo je Medvedev, prenosi TASS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: