Džonson u strahu: "Štetan mir"; najavio i ostavku – postoji jedan razlog i tiče se Ukrajine

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da strahuje da bi na Ukrajinu mogao da se izvrši pritisak.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.06.2022.

11:45

Džonson u strahu:
EPA-EFE/NEIL HALL

I to kako bi pristala na mirovni sporazum sa Rusijom koji nije u njenim interesima, zbog ekonomskih posledica rata koji se vodi u Evropi.

"Previše zemalja govori da je ovo evropski rat koji je nepotreban, pa će pritisak rasti da se ohrabre ili možda prinude Ukrajinci na štetan mir", saopštio je Džonson novinarima u Ruandi gde učestvuje na samitu Komonvelta, prenosi Rojters.

Britanski premijer je još rekao da bi posledice toga da ruski predsednik Vladimir Putin ostvari svoju kontrolu nad Ukrajinom bile opasne po međunarodnu bezbednost i "dugoročna ekonomska katastrofa".

Upitan da li postoje bilo kakavi principijalni razlozi zbog kojih bi razmislio o podnošenju ostavke, Džonson je rekao da će da dati ostavku ako bude morao da prestane da podržava Ukrajinu jer je postalo preteško ili cena postane previsoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: