"Satler ne razume"

Milorad Dodik izjavio je da je šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, optužbama pokazao da mu godine koje je ovde proveo nisu poslužile da razume situaciju u BiH

Izvor: B92

Subota, 25.06.2022.

16:00

Foto: Profimedia

"Satler je pre neki dan potrčao na N1 da se pravda pred političkim Sarajevom zašto je odluka o statusu kandidata BiH takva kakva je. Ne postoji dovoljno jak krivac da opravda nerazumnu odluku Brisela da se kandidatski status da zemljama čije granice nisu utvrđene samo zato jer im to geopolitički odgovara", rekao je Dodik

Na pitanje da prokomentariše Satlerovu izjavu da su "važne zakone na putu ka članstvu u EU obarali HDZ i SNSD dok su se u isto vreme zalagali za evropski put", Dodik je rekao da sve što Satler govori pada u vodu.

"Koga ovde zanima kako on vidi čašu i da li je uopšte vidi. Mi smo pre neki dan jasno videli da kandidatski status nije pitanje ispunjavanja uslova, već čista politička odluka onih koji je donose", smatra Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: