Ukrajinci eliminisani: "Nema zarobljenih"

Grupa ukrajinskih diverzanata eliminisana je na periferiji Zolota u Luganskoj Narodnoj Republici.

Izvor: Novosti
Podeli
Tanjug/AP Photo/Oleksandr Ratushniak, File
Tanjug/AP Photo/Oleksandr Ratushniak, File

Ranije je zvanični predstavnik Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko rekao da su naselja Gorskoje i Zolote u LNR potpuno pod kontrolom republike.

"Na putu do Zolotoja prišla nam je grupa specijalista. Naravno, niko nije zarobljen. Takve ljude ne uzimaju, tačnije, ne odustaju", rekao je Polupoltinih. Agencija RIA novosti je došla do snimaka koje su snimili ukrajinski diverzanti tokom rada u blizini Zolota u Donbasu.

Komandant šestog odvojenog motorizovanog odreda Narodne milicije LNR, heroj LNR Vladimir Polupoltinih, demonstrirao je novinarima američki mitraljez ukrajinske diverzantske grupe, likvidirane u blizini sela Zolote u Donbasu.

Ranije je zvanični predstavnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike Ivan Filiponenko rekao da su naselja Gorskoje i Zolote u LNR potpuno pod kontrolom republike.

"Ovo je trofejni mitraljez koji smo zarobili na putu za Zolotoj. Grupa specijalaca je izašla na nas. Ovo je američki mitraljez M249. Ima jednu prednost, ako mitraljescu ponestane limenki sa patronama, onda može da traži od bilo kog pešadinca da mu da svoj magacin za automat", demonstrirao je Polupoltinih.

U kotlu je, prema podacima ruskog MO, bilo oko 2.000 pripadnika VSU. Među njima 80 stranih plaćenika i 120 pripadnika nacističkih bataljona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu