Putinov čovek: "Sve će biti Rusija, osim Kosova. Kosovo je Srbija" VIDEO

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Vladimirovič Pušilin odgovorio je na pitanje novinara da uputi poruku građanima Srbije.

Izvor: Novosti

Petak, 24.06.2022.

17:20

Putinov čovek:
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Pušilin je u kratkom obraćanju govorio o nepravdi koja je učinjena prema srpskom narodu, uslovima za članstvo naše zemlje u EU, ali i o Kosovu i Metohiji.

"Što se tiče Srbije, Srbi su naša braća. Mi vidimo kakav je nepravedni odnos prema srpskom narodu, i vidimo kakav je sad pritisak na srpski narod, uključujući pre svega poslednju izjavu Šolca, koji je rekao da ukoliko Srbija želi da postane član Evropske unije, mora da prizna Kosovo. Mi razumemo koliko je bolna trenutna situacija sa Kosovom za vaš narod, ali sve je u stvari jednostavno. Sve će biti Rusija, osim Kosova. Kosovo je Srbija", izjavio je predsednik DNR. Pušilin je 6. decembra 2021. postao član ruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija. Predsednik ove stranke Dmitrij Medvedev lično mu je uručio partijsku knjižicu tokom godišnjeg kongresa stranke u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: