Bačena ručna granata u Kosovskoj Mitrovici; Radnici "Elektrokosmeta" dobro

U blizini zgrade Elektrodistribucije u Severnoj Mitrovici sinoć je bačena ručna granata M-52 i tom prilikom naneta su dva oštećenja na visokonaponskom kablu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Profimedia
Profimedia

Plan za rešenje registarskih tablica iduće sedmice

To je danas potvrdio i portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović.

"Zbog eksplozije oko 22.45 u blizini zgrade elektrodistribucije došlo je do nestanka električne energije", dodao je on.

Regionalni direktor kosovske policije Besim Hoti naveo je ranije da nema povređenih, a da je pričinjena materijalna šteta, a prenosi prištinska Koha.

Hoti je rekao da se prvobitno sumnjalo da je došlo do požara od visokog napona, ali da je uviđajem ustanovljeno da je došlo do napada jer su, kako je naveo, oštećeni automobili u okolini, navodi Koha.

Beograd i Priština su u utorak u Briselu potpisali mapu puta za sprovođenje sporazuma o energetici postignutih tokom 2013. i 2015. godine, čija jedna od tačaka obavezuje kosovsku Regulatornu kancelariju za energetiku da izda licencu "Elektroseveru”.

Boban Novaković, direktor kompanije "Elektrokosmet", na čiju zgradu je sinoć bačena eksplozivna naprava, izjavio je da ne može da kaže ništa više o incidentu.

Novaković je za Kosovo onlajn rekao da ne želi da spekuliše i da policija radi svoj posao.

"Ne mešam se u posao policije. Jedino što mogu da kažem jeste da su svi radnici Elektrokosmeta na poslu i da su dobro", dodao je Novaković.

Direktor regionalne policije Besim Hoti izjavio je da je uvidjaj u toku i da je tužilaštvo pokrenulo nekoliko procesa zbog više krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu