Neće biti evakuacija škola kada se bude polagala mala matura

Ovogodišnje polaganje male mature biće organizovano tako da tokom polaganja ne bude evakuacija škola zbog eventualnih dojava o bombama, pišu mediji.

Izvor: Beta

Petak, 24.06.2022.

09:05

Neće biti evakuacija škola kada se bude polagala mala matura
Ilustracija: Deposit photos/denisismagilov

Za početak, određeno je da se polaganje organizuje u upola manje školskih objekata, kako bi policija obezbedila adekvatnu kontrolu svih tih prostora.

"Ministarstvo prosvete i MUP Srbije napravili su specijalan plan na osnovu predloga i konsultacija sa Republičkom komisijom za sprovodjenje ; završnog ispita, usled zabrinutosti od pretećih mejlova koji već mesecima unazad stižu u osnovne i srednje škole na teritoriji naše zemlje kao i mogućnosti da se tako nešto upravo dogodi i na dan polaganja male mature", navodi Blic.

Ispiti će biti održani u 522 umesto i 1.260 objekata pa će svršeni osnovci iz dve, tri ili čak i šest škola završne testove polagati pod krovom jedne obrazovne institucije.

Policija će pregledati sve škole u kojima će biti održana mala matura, nakon čega će ti objekti biti "hermetički zatvoreni" i niko neće moći da im pristupi.

Za vreme polaganja ispita policajci će obilaziti i nadgledati objekte, pa u slučaju dojave o bombi ti objekti neće morati da budu pražnjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: