Vučić razgovarao sa Karen Donfrid: SAD se snažno zalažu da naš region postane deo EU

PredsednikSrbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys
Foto: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

U razgovoru su učestvovali i specijalni izaslanik američke administracije za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i ambasador u Srbiji Kristofer Hil.

U razgovoru o evrointegracijama Srbije, predsednik Vučić je sa sagovornicima podelio utiske sa jučerašnjeg Samita Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana u Briselu.

Pomoćnica šefa američke diplomatije Donfrid istakla je da se SAD snažno zalažu za to da naš region postane deo Evropske unije.
Razgovor predsednika Vučića sa američkim diplomatama bio je, najvećim delom, posvećen bilateralnim, a posebno ekonomskim odnosima, kao i mogućnostima za saradnju u oblasti energetike, te je izraženo zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija na srpskom tržištu.

Pomoćnica američkog državnog sekretara Donfrid je snažno podržala ekonomsko povezivanje regiona kroz inicijativu Otvoreni Balkan, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je to primer dobre regionalne saradnje i stremljenja ka ciljevima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o dijalogu Beograda i Prištine i pozdravili napredak ostvaren na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika, kada je usvojena mapa puta u primeni sporazuma o energetici.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora, u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu