Rusija pobeđuje? Oglasio se ključni savetnik

Aleksij Arestovič saopštio je danas da je bitka za istočne gradove Severodonjeck i Lisičansk dostigla "strašan vrhunac".

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2022.

11:45

Rusija pobeđuje? Oglasio se ključni savetnik
Foto: Profimedia

Ključni savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog dodao je da bi ruske snage uskoro mogle da opkole gradove blizance i da ih odseku od ukrajinske teritorije.

"Postoji pretnja da će Rusija pobediti na taktičkom planu, ali oni to još nisu uradili", izjavio je Arestovič, prenosi BBC.

Zelenski je ranije optužio Moskvu da pokušava da uništi region Donbasa.

"Bilo je masivnih vazdušnih i artiljerijskih udara u Donbasu. Cilj okupatora ovde je nepromenjen, oni žele da unište ceo Donbas, korak po korak", naveo je Zelenski u svom noćnom video-obraćanju, prenosi britanska televizija.

Ukrajinski predsednik je ponovio svoje pozive zapadnim liderima da ubrzaju isporuku teške artiljerije njegovim trupama.

"Iznova i iznova naglašavamo važnost brže isporuke oružja Ukrajini. Potrebno je da što pre uspostavimo paritet na bojnom polju kako bi se ova đavolska armada zaustavila i potisnula van granica Ukrajine", naveo je on, prenosi BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: