Haos zvani "biračko mesto broj 6, četvrti put", a na kraju i "bomba" i ništa od glasanja

Veliki Trnovac -- Danas neće biti održano glasanje na ponovljenim parlamentarnim izborima na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu u opštini Bujanovac.

Izvor: Beta, RTS, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/  MARKO DJOKOVIC
EPA-EFE/ MARKO DJOKOVIC

Na tom biračkom mestu pravo glasa ima 1.089 birača.

Trebalo je da se izbori ponove danas, i to četvrti put, pošto je Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline Šaipa Kamberija na nepravilnosti tokom izbornog procesa 27. maja.

Međutim, glasanje nije poćelo ni u pola deset, zbog nesuglasica među članovima biračkog odbora i pravilne raspodele zadataka. O tome su obavešteni opštinska izborna komisija i nadležni organi i sada se čekaju dalja uputstva.

Nakon toga je u to biračko mesto stigla i dojava o postavljenoj bombi, telefonskim putem, ali kako je javio portal Bujanovačke, članovi biračkog odbora odbili su da napuste biračko mesto i pored zahteva direktora škole OŠ "Muharem Kadriju" u kojoj se nalazi čuveno biračko mesto broj 6.

U Veliki Trnovac je stigao funkcioner SPS Veljko Odalović, koji razgovara s članovima biračkog odbora. Sastanak je zatvoren za javnost.

Medii prenose i da danas neće ni biti održano ponovljeno glasanje, a Crta navodi da će o novom datumu glasanja odlučiti Republička izborna komisija.

Početak glasanja bio je zakazan za 07.00 sati s trajanjem do 20.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu