"Postoji jedna predivna reč – mahinacija"

Proces davanja statusa Moldaviji i Ukrajini za ulazak u EU liči na mahinaciju, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2022.

09:01

Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Postoji jedna predivna reč – mahinacija. To je kada mnoge odluke koje zapadna društva donose više liče ne na promišljene korake, već na kombinaciju rušilačko-provokativnog karaktera", rekla je Zaharova za Sputnjik.

Ranije je Evropska komisija zvanično saopštila da je preporučila da se Ukrajini i Moldaviji dodeli status kandidata kao simboličan korak na dugom putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Odluku će doneti lideri Evropske unije 23-24. juna.

Odluku Evropske komisije o dodeli statusa kandidata Ukrajini je komentarisao prvi zamenik komiteta Državne dume za međunarodne poslove Vjačeslav Nikonov.

On je naveo da je to samo preporuka i da postoji mogućnost da Ukrajina možda ne doživi članstvo u EU, jer je Turska kandidat još od 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: