Podignuti lovci, PVO u pripravnosti, približavaju se "neprijateljski" avioni FOTO

Tajvanske vazduhoplovne snage danas su upozorile 29 kineskih aviona koji su ušli u zonu protivvazdušne odbrane, saopštilo je tajvansko ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.06.2022.

16:24

Podignuti lovci, PVO u pripravnosti, približavaju se
Ilustracija: Shutterstock/Dave Colman

Tajvan, na koji Kina polaže pravo kao na sopstvenu teritoriju, žalio se da se ponavljaju takve misije kineskih aviona, prenosi Rojters.

Dodaje se da je to postalo uobičajena pojava u poslednje dve godine. Ministarstvo odbrane Tajvana saopštilo je da su u zonu PVO ušli avion za radioelektronske borbe Y-9, avion za radioelektronsko izviđanje Y-8, šest strateških bombardera H-6, avion za dopunu goriva Y-20, par aviona za radarsko otkrivanje i kontrolu KJ-500, protivpodmornički avion Y-8, osam višenamenskih lovačkih aviona J-16, četiri aviona SU-30 i pet J-11 NOAK. Tajvan je podigao lovce, a protivvazdušna odbrana je pratila kineske avione, saopštile su tajvanske vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: