Rat – dan 118: Putin otkrio prioritet Rusije; Bajden: "Ne plašim se"; "Poginuli civili"

Sto osamnaesti dan rata u Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2022.

07:45

Rat – dan 118: Putin otkrio prioritet Rusije; Bajden:
Tanjug/AP Photo

Ukrajinska vojska od jutros gađa više mesta u LNR.

Rat je poslednjih nedelja ušao u brutalnu fazu iscrpljivanja, pri čemu su ruske snage koncentrisale dejstva svoje artiljerije na džep Donbasa pod kontrolom Ukrajine, navodi Rojters.

Rusija je zatražila da Litvanija odmah ukine zabranu tranzita određene robe u rusku enklavu Kalinjingrad, ali iz Litvanije odgovaraju da zabrana tranzita ka ruskoj enklavi utiče samo na robu koja je pod sankcijama Evropske unije, a da Litvanija nije uvela "jednostrana, pojedinačna ili dodatna" ograničenja.

Američki predsednik Džozef Bajden kaže da neće posetiti Ukrajinu kada kasnije ovog meseca otputuje u Evropu na samit sa saveznicima Vašingtona.

Sve najnovje vesti iz Ukrajine pratite iz minuta u minut u Live blogu na B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: