Rama: "Ja sam Vučićev brat"

Edi Rama komentarisao pisanje medija da je političar prosrpske orijentacije.

Izvor: Kosovo online

Ponedeljak, 20.06.2022.

16:30

Rama:
EPA/EFE/SERGEY DOLZHENKO

Premijer Albanije Edi Rama rekao je, povodom medijskih napisa koji su se pojavili nakon objave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija u kojoj ga je označio kao "prosrpskog političara", da je "mnogo više od toga".

"Što se tiče mog prosrpstva, ja sam više od toga. Ja sam Vučićev brat, ali moj stav je da nam radikalizovana Srbija nije potrebna, posebno u današnjem kontekstu. A ako vidite količinu smeha i samoironije kada smo Kurti i ja zajedno, reći ćete, ne on nije Vučićev već Aljbinov brat. Dozvolite da budem brat i jednima i drugima", rekao je Rama. Rama je poručio da sve stranke na Kosovu treba da pojačaju napore da se ovaj deo Evrope integriše, budući da je najzaostaliji.

"Konačno rešenje je priznanje Kosova od strane Srbije i pravičan mir koji pripada kosovskim Albancima", poručio je Rama. Rama boravi u Prištini, gde se održava osmi sastanak vlada Albanije i privremenih kosovskih institucija, tokom kog je potpisano 19 sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: