Ruski patrijarh: Rusija 21. veka - "Božje čudo"

Zapadni svet preživljava danas pad vere, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2022.

17:00

Ruski patrijarh: Rusija 21. veka -
Foto: Profimedia

"Dok se u Rusiji, koja je u sovjetsko vreme prošla kroz surove progone crkve, stalno otvaraju novi hramovi što je čudo Božje", dodao je on.

"Nigde, ni u Evropi niti u Americi ne grade se novi hramovi. Oni više ljudima nisu potrebni. Oni se zatvaraju, menja im se namena – nekad umesto hrama vidimo podijume za ples i slične objekte za zabavnu", rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

"Mi, na užas istog tog sveta, koji nas ne razume, gradimo božje hramove. Mi – Rusija 21. veka. Zar to nije Božje čudo?", dodao je patrijarh tokom propovedi u Spaskom sabornom hramu u Penzi.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve je istakao da poštovanje Božjeg zakona pomaže da "ličnost čoveka bude potpuna, da ceo naš narod bude snažan".

Danas je Rusiji, prema rečima patrijarha, posebno potrebna konsolidacija naroda pred ogromnom opasnosti spolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: