"Evropi preti rat" – prvi čovek vojske izdao naređenje

Glavni britanski general rekao je svojim vojnicima da se pripreme za borbu i da pobede rusku vojsku u evropskom kopnenom ratu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.06.2022.

12:26

Foto: Profimedia

General ser Patrik Sanders, koji je ove nedelje preuzeo sveukupnu komandu nad britanskom vojskom, kako je preneo "Dejli mejl" upozorio je vojnike da smo "mi generacija koja mora da pripremi vojsku da se bori ponovo u Evropi", u jeku ruske invazije na Ukrajinu.

"Ja sam prvi načelnik Generalštaba od 1941. koji je preuzeo komandu nad vojskom u senci kopnenog rata u Evropi koji uključuje kontinentalnu silu… Razmere stalne pretnje iz Rusije pokazuju da smo ušli u novu eru nesigurnosti. Moja je jedina dužnost da učinim našu armiju smrtonosnom i efikasnom koliko to može da bude. Vreme je sada a naša je prilika da je iskoristimo", upozorio je on u poruci britanskim vojnicima.

Kako ukazuje "Dejli mejl", ovo dolazi u vreme kad je ruski predsednik Vladimir Putin tokom susreta sa kazahstanskim kolegom Kasimom Žomartom Tokajevim rekao da su bivše sovjetske države u Evropi "deo istorijske Rusije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: