Demonstracije protiv referenduma o promeni ustava u Tunisu

Hiljade demonstranata izašlo je danas na ulice Tunisa, protiveći se referendumu o novom ustavu koji je raspisao predsednik te zemlje Kais Said.

Izvor: B92

Subota, 18.06.2022.

15:21

Demonstracije protiv referenduma o promeni ustava u Tunisu
Foto: Profimedia

Protest koji je predvodio Abir Musi, lider Slobodne ustavne partije, odražava rastuće nezadovoljstvo naroda Saidom, koji je prošle godine preuzeo izvršnu vlast i dekretom raspustio parlament, što su njegovi protivnici nazvali državnim udarom, prenosi Rojters.

Referendumom zakazanim za 25. jul ove godine Said nastoji da dobije podršku za promenu ustava kako bi obezbedio veća predsednička ovlašćenja, ocenjuje britanska agencija.

Šef ustavnog odbora Tunisa Sadok Belaid izjavio je danas da će u ponedeljak predati predsedniku Saidu novi nacrt ustava.

Skoro sve političke stranke u Tunisu odbile su predloženi referendum, zajedno sa uticajnim sindikatom UGTT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: