"Rusija se, zasad, ne povlači"

Rusija se zasad neće povući iz STO, MMF i SZO, izjavila je danas portparolka gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.06.2022.

20:40

Foto: Shutterstock/Natanael Ginting

Rusija se zasad neće povući iz Svetske trgoviske organizacije (STO), Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske zdravstvene organizacije (SZO), ali ima pitanja o njihovom radu, izjavila je danas Matvijenko.

"Niz međunarodnih organizacija gube svoje ciljeve i misije koje su jednom ustanovljene, a to je zbog ogromnog pritiska. To nam daje osnov za reviziju aktivnosti ovih organizacija i, što je najvažnije, da sagledamo razloge i mogućnosti našeg članstva u takvim organizacijama", rekla je Matvijenko, preneo je TAS S.

Ona je dodala da se zasad povlačenje Rusije ne dovodi u pitanje, jer, kako je istakla, i dalje ima prostora za saradnju.

Matvijenko je rekla da Rusija ima neka pitanja o radu ovih organizacija, pa je konstatovala da SZO još nije registrovala rusku antikovid vakcinu.

"Štavise, Rusija nije čula glasno od STO ništa o ilegalnim sankcijama, koje uništavaju globalnu ekonomiju", dodala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: